Amersfoort
bestuur@waterwingebiedamersfoort.nl

Wandelen

Wandelen in Het Waterwingebied

Beschrijving van Het Waterwingebied

 
Tot 1970 was Het Waterwingebied nat weidegebied met sloten en houtsingels. Inmiddels is het land omgevormd tot een stadspark waarin veel oorspronkelijke landschapskenmerken zijn bewaard. U vindt hier grasland, houtsingels en kikkerpoelen die verwijzen naar het oude kampenlandschap.
Dit landschap is nog steeds te vinden ten oosten van Amersfoort. Tot 1970 was Het Waterwingebied nat weidegebied met sloten en houtsingels.
Inmiddels is het land omgevormd tot een stadspark waarin veel oorspronkelijke landschapskenmerken zijn bewaard. U vindt hier grasland, houtsingels en kikkerpoelen die verwijzen naar het oude kampenlandschap. Dit landschap is nog steeds te vinden ten oosten van Amersfoort. Uniek in Het Waterwingebied zijn de knotessen langs de sloten. Het is de enige plek in Amersfoort waar deze boomsoort staat. En naast deze boomsoort is er in het gebied veel te zien: een ijsvogeltje, putters, fazanten en konijnen, vleermuizen verschillende soorten vlinders. Het Waterwingebied is een prachtig gebied om te wandelen. De meeste paden zijn verhard en voeren langs oude houtwallen, oude en unieke knotessen erfafscheidingen, paddenpoelen, etc., etc..

Genummerde wandelroutes:
In Het Waterwingebied zijn twee genummerde wandelroutes uitgezet (van resp. een half en anderhalf uur).
In het nummer ‘Het Waterwingebied’ uit de serie ‘Natuurwandelingen in en om Amersfoort’ zijn deze wandelingen beschreven.
De boeiende teksten zijn geschreven door Leejo van Putten. De foto’s zijn van Riekje Hoffman

Het boekje is uitverkocht, maar de tekst ervan is op de website van de Vrienden gepubliceerd. (klik hier),